• Podrobnosti oglasa
  • Galerija slik
  • Vsi oglasi ponudnika
  • O ponudniku
  • Financiranje

Prodaja, stanovanje, 1-sobno: MARIBOR, TABOR, 41.4 m2

222.200,00 €Izračun kredita
Izračun kreditaPosredovanje: Prodaja | Vrsta: Stanovanje | Regija: Podravska | Upravna enota: Maribor | Občina: Maribor
MARIBOR, TABOR, 41,4 m2, 1-sobno, zgrajeno l. 1973, adaptirano l. 2021, 3/5 nad., prodamo. Cena: 222.200,00 EUR
Energ. razred:
B2
 (25 - 35 kWh/m2a)
Šifra oglasa:
GALEA 2021/4018

Dodaten opis

Kaj imajo skupnega moderna umetnost, minimalistični stil in skandinavski dizajn?

Vse našteto se odlično dopolnjuje v stanovanju, katerega odlikuje zasluženo najvišja cena po m2.

Marazzi, Covo Latva, Hansgrohe, Dornbracht, Villeroy & Boch, Grohe, iCon Airflow, Santa & Cole, Eames Lounge Chair, Tom Vac – Vitra, Maze Interior, Bang & Olufsen, BoConcept,  Eames LTR, Nolte, KWC, Kare Design, Gagge... To je le nekaj prestižnih znamk, s katerimi je opremljeno stanovanje, ki se prodaja popolnoma opremljeno.

Eden najzanimivejših in najbolj domiselnih elementov najdražjega stanovanja v Mariboru, je ogromna sedežna površina (260x120 cm), pokrita s po meri izdelanimi nobel blazinami, pod katero se skriva celo razkošna kopalna kad. Blazine odstranimo, deske iz tropskega lesa preložimo in že smo v kopalni kadi. Armature in oprema za vodo v kadi so prestižne znamke DORNBRACH.

Zgodovina: Stanovanjski blok je bil zgrajen leta 1973, stara teta zdajšnjega lastnika je bila prva in edina lastnica stanovanja doslej. Prvi koncepti renovacije in 3D izrisi so se začeli leta 2015, prav tako so se tega leta začela rušitvena dela ter čiščenje. Zamenjano je bilo prav vse, razen zunanjih nosilnih betonskih zidov - vsa okna, vrata, talne obloge, vmesni zidovi, električna napeljava, omarica z varovalkami, vodovodna napeljava, odtoki, radiatorji, ventilatorji... Od leta 2016 naprej je oblikovanje stanovanja potekalo po etapah in po principu evolucije. Preizkušenih in zamenjanih je bilo več materialov in elementov (barve sten, keramika, talne obloge, svetila, regali, radiatorji, ventilatorji, grelci vode, mehčalci in filtri vode). Po načelu iskanja najboljše rešitve neglede na čas in ceno, so se postopoma izločale naprave in materiali, ki za to stanovanje niso bili dovolj skladni in funkcionalni.

Koncept in inspiracija: Na videz in oblikovanje stanovanja so vplivali modernistični in minimalistični stili, skandinavski dizajn, gladke in nežne površine kot je steklo, kombinirane z grobimi in neobdelanimi materiali kot so opeka in surovi beton. Rdeča nit oblikovanja stanovanja je bil občutek prostornosti - kljub majhni kvadraturi. Tako se je razširila in povečala kopalnica, ki deluje razkošno. Edinstvena rešitev je integracija velike kopalne kadi v dnevno sobo, kjer je čez dan nevidna, saj se skriva pod sedežno garnituro. Stene, ki so včasih ločevale kuhinjo in dnevno sobo/spalnico so bile odstranjene - stanovanje je sedaj popolnoma odprto. Balkon, ki se je prej raztezal po vsej dolžini stanovanja in je bil zaradi ozkosti nefunkcionalen, se je po dolžini prepolovil, po globini pa razširil, tako da sedaj predstavlja funkcionalno teraso, ki je dostopna po široko odpirajočih se dvokrilnih vratih, katera segajo vse do stropa. O skorajšnji obsedenosti do detajlov lastnika priča med drugim to, na kar je še posebno ponosen: vsaka fuga med talnimi oblogami je postavljena na presledek med kuhinjskimi elementi, hkrati pa poteka točno po sredini balkonskih vrat - in točno po sredini vhodnih vrat.

Materiali: Vse vidne lesene površine (tla, police, kljuka v kopalnico, kuhinjski pult, balkonska vrata, kuhinjska miza) so masivni trdi les (oreh, hrast). Talna keramika v predsobi in kuhinji prihaja s strani priznanega proizvajalca Marazzi. Betonski videz stene v predsobi in kopalnici je bil dosežen z materialom za restavracijo kipcev, ki je bil impregniran in po vseh karakteristikah imitira naravni kamen/beton. Zid, ki ločuje kuhinjo in kopalnico je bil zazidan iz prave stare domače opeke, najdene na slovenski kmetiji. Vsi zidovi so premazani z mat vodoodpornim lakom - vse površine zidov so tako pralne, brez neestetskega leska.

Predsoba: Na južni strani predsobe se nahaja velika vgradna omara, izdelana po meri, ki deluje zaradi površine kot razkošno veliko ogledalo. V omari sami se nahajajo obešalniki in police ter štirje predali s funkcijo mehkega zapiranja. V njej so na dveh koncih tudi vtičnice, na eni je priklopljen očem skriti tiskalnik, ki je povezan preko wifi omrežja. Stropne luči so prilagojene tako, da osvetlijo vsak kotiček odprte omare. V omari se skriva tudi električna omarica, ki je zamenjala staro s šestimi starimi keramičnimi varovalkami nad vhodnimi vrati - sedaj s 14 ločenimi varovalkami na stikalo. Na nasprotni steni se nahaja dizajnerski italijanski obešalnik Covo Latva v živo rumeni barvi, kot kontrast betonsko sivi steni.

Kopalnica: Vse armature v kopalnici prihajajo iz prestižne nemške znamke Dornbracht, dežna prha pa je znamke Hansgrohe. Vsa kopalniška keramika je znamke Villeroy & Boch. WC kotliček s krom tipko je znamke Grohe. Vse stene in tla so obdelane s posebnim kompozitnim umetnim kamnom/betonom, ki daje poseben občutek "varne votline". Pri razsvetljavi obstajata dve opciji - ambientalna ter glavna luč. Ambientalna luč obseva betonsko steno ter steno iz opeke s pomočjo dobro skritih LED trakov prijetno tople barve. Ventilator je posebej tih, s počasnim odpiranjem in zapiranjem ter senzorjem za vlago, ki ga po potrebi samodejno vklopi, proizvajalca Icon AirFlow. Pralni stroj znamke Miele je montiran na kolesca, ki se varno zaskočijo in omogočajo enostavno čiščenje za strojem. Posebnost kopalnice je Veliko dizajnersko mozaično ogledalo nad umivalnikom, ki je osvetljeno z LED trakom z zadnje strani.

Dnevna soba: Centralni del stanovanja predstavlja odprta dnevna soba, ki ima privzdignjeno ploščad iz masivnega orehovega lesa (2cm debeline in 14cm širine) ter močno in stabilno pod konstrukcijo, ki preprečuje podajanje in premikanje. Na ploščadi se nahaja dizajnersko pohištvo najvišjega razreda - miza znamke Santa&Cole z imenom SubeYBaja (gor in dol) je iz naravnega hrasta in ima funkcijo dviganja in spuščanja - tako lahko deluje kot nizka klubska miza ali visoka jedilna miza za več ljudi. Pod mizo je moderna okrogla volnena preproga iz Nepala.
Zraven mize pa se nahaja ikonični originalni Eames Lounge Chair, polakiran v svetleče belo, z mat črnim okovjem in rdečkasto rjavim usnjem znamke Vitra. Stol velja za simbol prestiža, elegance in udobja - oblikovala sta ga Charles & Ray Eames leta 1956. Po licenci ga lahko proizvajata le dve podjetji na svetu.
Del opreme stanovanja sta tudi dva bela vrtljiva stola Tom Vac, originala znamke Vitra, ki nekako spominjata na beli škrnicljasti cvet Calla lilije.
Steno dnevne sobe krasi televizija Samsung The Frame (okvir), ki hkrati deluje kot umetnina, ko je v stanju pripravljenosti - namreč simulira sliko, ki jo uporabnik izbere po lastni želji ali pa naloži nanjo svojo. Televizija je s HDMI kablom tudi priključena na računalnik na drugi strani, kar omogoča njeno uporabo kot monitor - za delo, gledanje filmov ali igranje video iger. Televizija je prav tako nameščena na zelo močno in kvalitetnem držalo, ki omogoča vrtenje za več kot 180 stopinj. Posebnost stene, na kateri se nahaja televizija so police iz masivnega oreha, ki so pritrjene na zid z 12 nosilci švedske dizajnerske hiše Maze Interior, model Pythagoras, v krom barvi. Bang & Olufsen bluetooth zvočnika na polici pod televizijo skrbita za izjemen zvok in glasbo direktno z mobilne naprave. Polico krasi tudi svečnik v obliki obroča švedske znamke Klong.
Eden najzanimivejših in najbolj domiselnih elementov stanovanja je ogromna sedežna površina (260x120 cm), pokrita s po meri izdelanimi blazinami gorčične barve, pod katero se skriva velika kopalna kad. Za dostop se blazine odstranijo (predvidoma na posteljo), deske iz tropskega lesa pa se zložijo na stran. Gumbi oz. armature za odpiranje vroče in hladne vode kot tudi gumb za odtok so tako kot armature v kopalnici iz prestižne znamke Dornbracht. Edinstvena rešitev pritoka vode brez klasične pipe je v samem gumbu za odtok, v katerem je skrita šoba za priliv.
Na troslojnih oknih (Schüco) dnevne sobe so pritrjeni beli pliseji z dvojno debelino v obliki satja, ki skrivajo klasične luknje in vrvice - tako smo 100% zaščiteni pred radovednimi pogledi.
Električne pametne žaluzije se nahajajo na zunanji strani oken ter se lahko upravljajo tudi preko pametnega telefona ali avtomatizirajo.
Del dnevne sobe je niša na vzhodni steni, ki jo sestavlja regal Danske znamke BoConcept, model Comi. Ozka konzolna mizica pod njo lahko služi kot računalniška miza, v njej pa je skrit router za internet in krmilnik za pametno stanovanje (električne žaluzije).
Spot luči nad sedežno garnituro kot nad ploščadjo imajo funkcijo zatemnitve/dimerja.

Spalnica: Odprta spalnica se nahaja neposredno pri ploščadi dnevne sobe in je eno stopnico višje, kot dnevna soba izdelana v naravnem masivnem orehu - konstrukcija ima predvideno poglobljeno odprtino za visoko vzmetnico, ki daje ležišču udobje in hkrati minimalistični japonski videz futona. Stikala za LED luči za branje in moderen lestenec iz sedmih visečih žarnic Edison s funkcijo zatemnitve so na dosegu roke, prav tako kot glavna zatemnitvena luč dnevne sobe. Ob postelji se nahaja originalna Eames LTR nizka mizica v krom podnožju ter dve vtičnici z zaklopko.

Kuhinja: Posebnost kuhinje so sprednji elementi iz kaljenega stekla - GlasTec nemške znamke Nolte. Prav tako je redkost, da je kuhinski pult iz masivnega lesa - hrast, globine 70 cm, izdelan po naročilu pri slovenskem mizarju. Dizajn elementov na pultu je poenoten -  kuhalna plošča znamke Gaggenau s ščetkanim inox robom in vrtečim se inox magnetnim gumbom, ščetkano inox korito nemške znamke Blanco ter inox armatura s funkcijo izvleka in prhe, ki prihaja iz priznanega švicarskega podjetja KWC.

Pečica ima integrirano mikrovalovno pečico, slovenski meni in pametne funkcije (odtaljevane, programi peke različnih jedi). Izredno tih pomivalni stroj je iz najvišjega razreda znamke Bosch, s samodejnim odpiranjem in projekcijo preostalega časa in opozoril na tla. Kljub relativni majhnosti kuhinje je hladilnik standardne velikosti, z zmrzovalnikom ter zelo tih. Tako kot hladilnik je tudi kuhinjska napa z ogljenim filtrom znamke Bosch.
Obloge v videzu kamna v kuhinji kot predsobi so italijanske znamke Marazzi. Kuhinjska miza je izdelana po naročilu - masivni praškasto barvani kovinski nogi ter masivna lesena plošča iz hrasta. Opečni zid ob mizi, ki je zazidan iz stare opeke, krasi pravi neonski napis, izdelan po naročilu in daje prostoru poseben urbani čar. Luči nad kuhinjsko mizo so znamke Kare Design.

Balkon: Balkonska vrata iz masivnega lesa in aluminija so kakovostni slovenski proizvod. Talne in stenske obloge iz masivnega tropskega lesa vrste Kapur (življenjska doba 25 let brez vzdrževanja). Zaradi dvignjene ravni tal na balkonu se je na ograjo pritrdila globoka polica iz 1 cm močnega aluminijastega profila, na njo pa stekleni trak iz varnostnega/lepljenega stekla. Električne zunanje žaluzije skrbijo na balkonu za varno zavetje pred sončnimi žarki, dežjem, pogledi stanovalcev in pticami. Balkon krasijo zunanje stenske inox luči, ki kot vse LED luči v stanovanju oddajajo prijetno toplo svetlobo.

Vabim vas na ogled!

Vaša posrednica za to nepremičnino: Mojca, z vami že od leta 2007 – od priporočila do priporočila…

Ljubiteljica čokolade in nasmejanih ljudi. Za ogled pokličite 041/420-093 ali pišite na mojca@galea.si


Nepremicnine.net(C).

Kontaktni podatki

Galea, nepremičnine, posredovanje d.o.o.
Radvanjska cesta 65
2000 Maribor
tel.: 070 720 070 Mojca Žižek Mesarec

Spletna stran:

Referenčna št.:
6425064

Lokacija nepremičnine

*Prikazana točka na zemljevidu lahko nekoliko odstopa od dejanske lokacije nepremičnine.

Iz ponudbe Galea, nepremičnine, posredovanje d.o.o.

MARIBOR, TABOR

Prodaja: Stanovanjenovo
Nadstropje: P/2Leto: 1880Zemljišče: 3 m2
115 m2, 4-sobno, zgrajeno l. 1880, adaptirano l. 2021, 3 m2 zemljišča, P/2 nad., prodamo. Cena: 179.000,00 EUR
115,00 m2
179.000,00 €
Ponudnik

Galea, nepremičnine, posredovanje d.o.o.

Radvanjska cesta 65
2000 Maribor

070 720 070 Mojca Žižek Mesarec

Pošlji povpraševanje

Za pošiljanje sporočil morate biti prijavljeni.