• Podrobnosti oglasa
  • Galerija slik

Oddaja, hiša, samostojna: OLIMJE, OKOLICA TOPLIC - TERME OLIMIA, 130 m2

850,00 €/mesec
Posredovanje: Oddaja | Vrsta: Hiša | Regija: Savinjska | Upravna enota: Šmarje pri Jelšah | Občina: Podčetrtek
OLIMJE, OKOLICA TOPLIC - TERME OLIMIA, 130 m2, samostojna, zgrajena l. 1995, adaptirana l. 2013, 1.690 m2 zemljišča, ODDAMO v NAJEM komfortno, kvalitetno izdelano hišo z vso opremo. Urejena parcela v neokrnjeni naravi, sončna lokacija, asfaltna dovozna pot, UGODNO, oddamo. Cena: 850,00 EUR/mes
Energ. razred:
C
 (35 - 60 kWh/m2a)

Dodaten opis

V Podčetrtku – okolici, blizu atomskih toplic - term OLIMIA, v bližini Olimskega samostana v slikoviti, urejeni, energijsko prijetni vasici Olimje, ODDAMO v NAJEM  nadstandardno, kvalitetneje zgrajen in polno opremljen VEČJI BIVALNI VIKEND oz. SAMOSTOJNO HIŠO v izmeri 131 m2 tlorisne površine,  primerno - zasnovano za zelo udobno STALNO BIVANJE v kateri  živite popolnoma sami, v miru, brez sostanovalcev (za vse pogoje najema, ceno...pa berite tekst na koncu besedila tega oglasa).

Hiša je zasnovana tako, da lahko v njej zelo komfortno biva zgolj par - dve osebi ali pa  tudi do 4 članska družina - v tem primeru imajo večji otroci ali starejši ljudje svojo intimo-bivanja - v svoji etaži, da se družinski člani ne motijo med seboj ipd. . 

Odlično lokacija - izhodišče za rekreacijo, sprostitvene dejavnosti, kot npr. obisk bližnjih zdravilnih term, razgledne sprehode v naravi,  kolesarjenje po urejenih kolesarskih stezah – cca 30 km, ki vodijo praktično skoraj vse do objekta.

Objekt se nahaja mirnem, čistem, čudovitem naravovarstvenem-zavarovanem območju Kozjanskega parka, na povsem urejeni, sončni parceli (skozi vse leto) v skupni izmeri skoraj 1.690m2. po drugi strani pa imate dobro cestno povezavo do npr. Celja, Šentjurja, ki je oddaljen le cca 25 min.

Mikrolokacija - parcela z zidanim objektom vred na njej, sta bioenergetsko zelo pozitivni, brez kakšnih znatnih negativnih energij, daljnovodov, vodnih tokov ipd. v bližini, zato je izredno primerna za vse, ki iščete miren, prijeten, topel dom, »dom z dušo«.

Hiša je bila v osnovi kvalitetno zgrajena (masivna zidana gradnja) tekom 90-tih let v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem in v celoti dograjena do leta 2001, ko je bila dozidana v skladu z izdanim g. dovoljenjem za prizidek (večji dnevni prostor 3x5m oz. »galerija« + razgledna terasa zgoraj), v letih 2013-2014 pa je bila v celoti – zunaj in znotraj zelo kvalitetno renovirana – nova izolacijska zunanja fasada, nova streha Gerard z še veljavo garancijo, nova masivna – lesena okna in ostalo stavbno pohištvo, novi podi, keramika, nekatera nova oprema notranjih prostorov itd. pri gradnji in opremi prostorov so večinoma uporabljeni najkvalitetnejši in pristni materiali, kot je opeka, kamen, masiven les – tudi notranja vrata so masivna… keramika, v večini brez umetnih materialov, kot so razni laminati, linoleji, plastična okna ipd…

V hiši in okrog hiše so izdatneje napeljane električne inštalacije, dovolj varčnih svetlobnih teles in dodatnih el. vtičnic, domofon…., na strehi in žlebovih pa speljan kompleten strelovod (tudi na vrtni hiši). Pripravljena pa je tudi vsa napeljava in temelji, okovje za električno, daljinsko vodeno leso ob glavnem vhodu na parcelo – dvorišče, ter vsa priprava – tlakovana platforma s temelji – nosilci za nadgradnjo, izdelavo nadstreška za 2 avtomobila.  Torej dve tlakovani parkirni mesti + prostor za še 2 dodatna avtomobila na dvorišču

-PRITLIČJE HIŠE (tloris cca 11 m x 5 m):  2 ločena vhoda, eden z vežo- predprostorom + stopniščem, ki vodi do 1. nadstropja, drugi direktno v dnevni prostor oz. »galerijo« - večji svetel, sončen večnamenski prostor na južni strani, z savno in velikimi steklenimi površinami ter čudovitim razgledom na bližnjo in daljno okolico , spalnica z kopalnico poleg, še ena ločena kopalnica + pralnica, shramba z manjšo zasebno vinoteko;

  - POKRITA LETNA KUHINJA :  v sklopu pritličja hiše, ob glavnem vhodu v hišo – pod podaljškom strehe, se nahaja lična in zelo priročna  letna kuhinja z vsemi priključki ( voda, elektrika, plin ) in delovnim pultom, pomivalnim koritom + plinski gorilnik + dodatno kurišče - žar na plin in na drva z lastno napo in dimnikom. V sklopu letne kuhinje – v celoti pod streho, se nahaja še večja lesena miza z dvema klopema. Inštaliran pa je tudi tih, trostopenjski stropni el. ventilator – vetrnica za hlajenje zraka v vročih poletnih dneh.

-1. NADSTROPJE:  dnevna soba s kotnim kuriščem na drva – kaminom, zaprt z večjimi steklenimi vrati + seveda še centralno ogrevanje na plin, polkrožne stopnice, ki vodijo iz dnevne v mansardo,  kuhinja in jedilnica (skupen prostor, delno ločen z masivnim šankom ), kopalnica,  svetel - sončen »medprostor« z večjimi steklenimi površinami (med kuhinjo in večjo odprto razgledno teraso na južni strani – nad galerijo spodaj v pritličju) in še okroglo stopnišče, ki vodi v spodnji dnevni prostor – galerijo.

-MANSARDA: 2 ločeni, v celoti izdelani večnamenski sobi – uporabni kot spalnica, otroška soba ipd., od tega ena – na južni strani z razglednim, a povsem pokritim, manjšim, intimnim balkonom.

 - Ogrevanje hiše:  centralno ogrevanje na plin s panelnimi radiatorji in kvalitetnejšo bakreno inštalacijo v vseh prostorih po hiši ( in z lastno cisterno - plinohramom zunaj in JUNKERS plinsko pečjo s popolnoma avtomatiziranim delovanjem, ločenim dimnikom )…vsa plinska inštalacija ima vsa potrebna dovoljenja in soglasja, ter je bila nazadnje v celoti uradno  pregledana in servisirana poleti 2019.  Dodatno talno gretje večjega dnevnega prostora oz. galerije v pritličju – priključeno na centralno ogrevanje, ki ga je moč ločeno vklopiti ali izklopiti.

V dnevni sobi v 1. nadstropju, pa je postavljen še, že omenjeni, lep zidan kotni kamin na drva, skoraj nerabljen, z ločenim, svojim dimnikom .

STAVBA IMA TUDI, PRED KRATKIM IZDELAN,I ENERGETSKI CERTIFIKAT oz. VELJAVNO ENERGETSKO IZKAZNICO - velja do maja 2025.

-OKOLICA HIŠE:  okolica hiše je v celoti urejena, tlakovci okoli celotne hiše in delno tlakovano dvorišče z urejenim odvodnjavanjem – kanaletami itd.  Nasajeno okrasno grmičevje – urejena, izbrana hortikultura. Večji urejen travnik – zelenica za sprostitev z okrasnim in sadnim drevjem ter še lično izdelano vrtno hišo ( za njen opis beri naprej v neslednji alineji)

- VRTNA HIŠA:  pred kratkim izdelana (z vsemi dovoljenji) lična, kvalitetnejša, večnamenska hiška na travniku, poleg ograjenega vrta. Hiška ima vso el. napeljavo in osvetlitev, poleg nje pa je napeljana tudi voda.

- PARKIRIŠČA ZA AVTOMOBILE:  dovozni del dvorišča je dovolj velik (cca 80m2), povsem na ravnem in urejen – delno tlakovan (na tem delu je tudi že vse pripravljeno za izgradnjo nadstreška, garaže  za dva avtomobila – že postavljeni, zabetonirani temelji, vse tlakovano z robniki in urejenim odvodnjavanjem – kanaletami.

-

! Nepremičnina ima urejene meje, brez sporov ali plomb in vsa dokumentacija, dovoljenja za hišo ter hiško na vrtu , urejena tudi dokumentacija za dostop do hiše – vknjižena stvarna služnost dostopa ter hoje in vožnje z vsemi vrstami vozil po asfaltirani cesti, ki vodi vse do hiše -  dolžine cca 300m od glavne vaške ceste spodaj.  

Prav tako je večji del funkcionalne parcele skoraj na ravnem – na vrhu grička, na ne plazovitem terenu, brez kakšne nevarnosti vdora vode – na ne poplavnem terenu; sama hiša pa je lepo umeščena na parceli, delno vkopana; okoli hiše, na parceli pa je nasajenega nekaj okrasnega grmičevja, dreves in sadnega drevja, da tako nudi veliko dodatne intime za bivanje. Mimo hiše naprej ne vodi nobena cesta, kar zagotavlja popoln mir od cestnega vrveža, prav tako v bližini ni mogoče graditi, kar torej zagotavlja trajen mir in visoko kvaliteto bivanja.

Velja še omeniti, da se dokaj v bližini nahajata tudi dva dostopna, urejena izvira najkvalitetnejše studenčne, neklorirane pitne vode ter še vrelci termalne zdravilne pitne vode, ki jo lahko brezplačno natočite za domov v bližnjih termah OLIMIA. Sicer je hiša priključena na javno vodovodno omrežje, ki nas oskrbuje z eno bolj kvalitetnih okoliških izvirskih voda, a je žal klorirana, kot seveda vsepovsod drugje…

-CENA in ostali pogoji  NAJEMA: 

Izhodiščna cena NAJEMA celotne nepremičnine, (s tem, da ostane v hiši še večina opreme, pohištva…) znaša 850 Eur mesečno + stroški oz. po dogovoru – v primeru celotnega plačila v naprej (za 11 mesecev)-z gotovino takoj, pa  je cena še nekoliko ugodnejša… (tekoči stroški - voda, elektrika, telefonski/internetni priključek niso visoki, pozimi pa je urejeno avtomatizirano ogrevanje na plin = cca 120 eur mesečno

Nepremičnina se v 1. fazi ODDAJA za 11 mesecev, V kolikor se najemojemalec izkaže kot vesten in skrben uporabnik, je možno tudi podaljšanje najema za daljši čas in / ali celo možnost ODKUPA CELOTNE NEPREMIČNINE. 

Ob sklenitvi najemne pogodbe je potrebno plačati 3 najemnine v naprej in varščino v višini dveh najemnin. 

Prednost imajo oz. najrajši oddamo nepremičnino skrbnemu paru, brez majhnih otrok.

Bivanje kadilcev in/ali domačih živali v hiši ni dovoljeno.

Kontakt – dodatne informacije in dogovor za ogled izključno po telefonu – na št.: 04 59 22 333 


Nepremicnine.net(C).

Kontaktni podatki

Zasebna ponudba
tel.: 045 922 333

Referenčna št.:
6433905

Lokacija nepremičnine

*Prikazana točka na zemljevidu lahko nekoliko odstopa od dejanske lokacije nepremičnine.
Pravno in dejansko stanje nepremičnine, ki jo oglašujejo oz. prodajajo fizične ali pravne osebe, brez posrednika z veljavno nepremičninsko licenco, ni preverjeno s strani nepremičninske agencije ali strokovnjaka s področja nepremičninskega prava. Sklepanje nepremičninskih pravnih poslov zahteva od prava neuke stranke visoko mero skrbnosti in previdnosti, predvsem poznavanje pravnih, davčnih in drugih nepremičninskih predpisov, razmer na trgu in poslovnih praks.
Ponudnik

ZASEBNA PONUDBA


Pošlji povpraševanje

Za pošiljanje sporočil morate biti prijavljeni.